Belg (35) verbergt 89 kilo hasj in Citroën Berlingo, maar wordt betrapt aan Spaanse grens

1257

Een 35-jarige Belg is in de Spaanse enclave Melilla, op de grens met Marokko, betrapt met 89 kilo hasj. De drugs was op vernuftige wijze verstopt in zijn Citroën Berlingo.

Melilla is een Spaanse exclave aan de Middellandse Zee in Noord-Afrika vlak bij de Marokkaanse stad Nador. De Belg wilde er de boot nemen richting de kuststad Almeria, op het Europese vasteland. Bij een eerste routinecontrole konden de grenswachters van de Guardia Civil niets bijzonder opmerken. Toch vonden ze de Belg, die alleen reisde, verdacht. Ze haalden er een drugshond bij.

Meteen bleek dat er iets niet pluis was. De hond rook duidelijk verdovende middelen. Bij een uitgebreide inspectie van de Berlingo, bleek dat de drugs verstopt waren in verschillende holtes. De speurders toverden maar liefst 192 pakketten hasj tevoorschijn, goed voor in totaal 89 kilo. De drugs en de auto werden in beslag genomen. De man zal voor de rechter moeten verschijnen.

Bron: https://www.hln.be/nieuws/binnenland/belg-35-verbergt-89-kilo-hasj-in-citroen-berlingo-maar-wordt-betrapt-aan-spaanse-grens~a245256f/