Twee mannen verkochten drugs in hun plantenwinkel

1175

Twee mannen verkochten drugs in hun plantenwinkel in Tanger. De twee verkochten ook wat plantjes die officieel niet voor de verkoop bedoeld zijn.

De politie in Tanger arresteerde op vrijdag 4 januari twee mannen, een Franse-Marokkaans en een Franse-Tunesiër, wegens hun vermeende betrokkenheid bij een geval van bezit en handel in drugs, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

Het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) meldde in een verklaring dat de eerste gegevens onthullen dat de 2 mannen een winkel gebruikte die zaden van planten en tuingereedschap verkocht om de handel in hasj en cannabis te verbergen.

Bij doorzoeking van de winkel vond men meer dan 50 kleine plastic zakken met hasjplakken en enveloppen met sommen geld. Bij doorzoeking van het appartment van de twee vond men zes grote potten met cannabiszaden en cannabisstammen, uitgerust met apparatuur die geschikt is voor plantengroei binnenshuis (verlichting en dekens). Ook in het appartement werden sommen geld (dirham en euro) aangetroffen. Volgens de verklaring zouden dit mogelijk inkomsten zijn uit de drugshandel.

Bron: https://nieuws.marokko.nl/55285/tanger-twee-mannen-gearresteerd-die-in-hun-plantenwinkel-drugs-verkochten/