Softdrugs-pardon door gouverneur van Washington

1122

De Amerikaanse staat Washington gaat een softdrugs-pardon geven aan gedetineerden die zijn veroordeeld voor een kleine overtreding van marihuana-bezit uit de tijd voordat de drug was gelegaliseerd. Het initiatief voor het softdrugs-pardon komt van de Democratische gouverneur Jay Inslee.

Interview

Gouverneur Jay Inslee noemde de pot van de staat Washington de beste in het land in een interview met Bill Maher op zijn HBO-show vrijdagavond.

We weten allemaal dat Washington de beste appels, de beste koffie en de lekkerste zalm in het hele land heeft. Dus kunnen we marihuana aan die lijst toevoegen? De staat Washington is een leider in het legaliseren van het gebruik van marihuana, zowel medicinaal als recreatief. Maar gouverneur Jay Inslee wil dat je weet dat linksboven ook een leider is in kwaliteitspop.

Als gast op HBO’s “Real Time with Bill Maher” pochte Inslee trots over de cannabis in de staat Washington. “Ik kan eerlijk zeggen dat we de beste wiet hebben in de Verenigde Staten van Amerika”, zei hij op de vrijdagshow. “Het is een groeiende industrie en goed gereguleerd.”

Commentaar

Inslee gaf ook commentaar op president Trump’s recente belofte aan Colorado Sen Cory Gardner (R) dat zijn regering congresinspanningen zou ondersteunen om staten te beschermen die marihuana hebben gelegaliseerd.

“Zou het niet geweldig zijn als de eerste keer dat Donald Trump iets zei dat echt waar was – als hij zei dat hij ons alleen zou achterlaten met onze decriminalisering van marihuana?” Zei Inslee. “En ik hoop dat dat zal gebeuren.”

Washington is een van de negen staten die recreatief gebruik van marihuana hebben gelegaliseerd, en Inslee is een sterke voorstander van de pot sinds hij in 2013 de functie van gouverneur op zich nam. In januari dook hij terug op de beslissing van de Amerikaanse procureur-generaal Jeff Sessions eerder dit jaar om een beleid intrekken dat de rechten van staten beschermde en de federale openbare aanklagers aanmoedigde om niet verder te gaan met cannabisoperaties van de staat.