Krijgt Amersfoort er coffeeshops bij? Toekomstkijken

1199

Hoe gaat Amersfoort om met wiet, komen er coffeeshops bij? Hoe viert de koning dit jaar zijn verjaardag in Amersfoort? Komt er in 2019 een nieuw stadhuis? AD Amersfoortse Courant blikt vooruit aan de hand van elf vragen. Een van de vragen luidt:

Krijgt Amersfoort er coffeeshops bij?

Er mogen vier nieuwe coffeeshops bij in de stad, om de druk op de drie bestaande te verlichten. En eindelijk lijkt er schot in de zaak te komen. Na een lange ambtelijke procedure én een juridische soap kunnen er dit jaar zomaar drie shops worden geopend. Na een zorgvuldige selectie kunnen exploitanten op twee plaatsen, aan de Textielweg en de Terminalweg, wiet aan de man gaan brengen. Als de buurten althans akkoord gaan, zodat de gemeente omgevingsvergunningen kan verstrekken. Daarnaast kan de omstreden coffeeshop aan de Snouckaertlaan van start. Eind vorig jaar wees burgemeester Bolsius na een nieuwe hoorzitting protesten uit de buurt af. Maar de verwikkelingen zijn nog niet achter de rug, want de buurt gaat ongetwijfeld weer in beroep.

En wat gaat Amersfoort doen met Koningsdag? Komt er een nieuw stadhuis? Wat heeft Amersfoort met Johan van Oldenbarnevelt?

Bron: https://www.ad.nl/amersfoort/van-wiet-tot-molens-en-koningsdag-dit-brengt-2019-naar-amersfoort~aa227f60/