Drie wietplantages ontdekt bij invallen

1317

De politie heeft dinsdag drie wietplantages ontdekt bij invallen tijdens de elfde opruimoperatie ‘Cleanhouse’. In totaal ging het om meer dan 2.000 planten. Vijf verdachten, onder wie drie vrouwelijke plukkers, werden ingerekend.

Het parket van Limburg wil met operatie ‘Cleanhouse’ de wietteelt in onze provincie aanpakken. Bij dergelijke acties vallen agenten gelijktijdig binnen op een reeks verdachte adressen. Dinsdag was dat het geval op negen locaties. Onder meer in twee huizen in de Houthalense wijk Meulenberg, in een huis op Over ’t Water in Overpelt, in een boerderij in Gingelom en in de Grotstraat in Zutendaal.

Wietplantages ontdekt bij invallen

VAn de drie actieve wietplantages ontdekt bij invallen, waren er twee in Meulenberg. Een grote plantage van 700 planten en een middelgrote van 220 planten. De plantages werden ontdekt in de kelder onder een garage van een woning, de andere was ingericht op zolder. In Zutendaal werd een plantage aangetroffen met 1.200 planten die net waren geoogst. In Overpelt werden in een relatief grote ruimte nog materialen van een plantage gevonden, maar geen wiet meer. De speurders namen er wel vier voertuigen in beslag die zouden gebruikt zijn bij de kweek en vervoer van cannabis. In Gingelom werd in een boerderij een 20-tal wietplantjes aangetroffen. In Sint-Truiden werd ook een huiszoeking uitgevoerd, maar dat leverde geen resultaten op.

Tijdens de actie werden vijf personen gearresteerd, onder wie drie buitenlandse vrouwen die in een van de plantages in Meulenberg de wietplanten aan het knippen waren. Van de vijf werd slecht één verdachte, een man uit Houthalen-Helchteren, voorgeleid bij de onderzoeksrechter. (gehele bericht).

Bron: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20171024_03149870/politie-ontdekt-grote-wietplantage-tijdens-nieuwe-cleanhouse-actie