Wiet overval apotheek in Detroit en nepnieuws

1285

Wiet overval op apotheek melden meerdere koppen op nieuwssites. Op veel plaatsen in Amerika is cannabis gewoon te koop bij de apotheek. Op vertoon van een speciaal pasje kan vrijwel iedereen (medicinale) wiet kopen. Dat is natuurlijk beter dan mensen oppakken voor het onderhouden van een plantje en ze dan soms jaren opsluiten. Klein probleempje is dat apotheken nog wel eens wordt overvallen. Dat gebeurde bijvoorbeeld op 1 januari in Detroit. Toen reed een Dodge RAM truck een apotheek binnen.

Het bericht ‘Wiet overval op apotheek’ stond met varierende koppen op meerdere nieuwssites. Het werd eenvoudig van elkaar overgenomen.

De politie van die Amerikaanse stad heeft de beelden van de bewakingscamera vrijgegeven (CCTV-beelden mp4))

MAAR …

De apotheek Botaniq Detroit in Corktown is inderdaad specifiek gericht op medicinale wiet. De eigenaresse is Anqunette Sarfoh. Ze is een voormalige nieuwslezeres van Fox2. Sarfoh weet sinds 2013 dat ze aan Multiple Sclerosis leidt. Ze kreeg medicijnen en werd op een strak dieet gezet. Een jaar later is ze cannabis gaan gebruiken.

In korte tijd had ze de 9 medicijnen niet meer nodig. Ze ging anderen helpen, volgt een studie voedingswetenschappen en begon met John Petropoulos de apotheek gericht op medicinale wiet en andere producten.

… het is niet (helemaal) waar

De politie onderzoekt de overval nog. Het lijkt een gewone overval, niet per se gericht op medicinale wiet of andere producten. Het is niet de eerste keer dat bij overvallen op apotheken snelle koppen worden gemaakt met woorden als wiet, cannabis, marihuana en dergelijke. Terwijl al is aangetoond dat het niet om die producten ging. De overvallers namen een kassa mee of andere producten. Ze lieten de wiet ongemoeid of vergaten het mee te pakken in de gauwigheid van hun actie.

Eerder zou in Detroit zelf een dode zijn gevallen door een overval. Ook hierbij spraken de koppen van wiet. Die zaak wordt ook nog onderzocht. Maar omdat het slachtoffer werd gevonden naast een lege kassa, gaat men uit van een overval voor geld.

In Detroit zijn meerdere politici die hun carrière maakten door een relatie te leggen tussen medicinale wiet en misdaad. Het vermoeden bestaat nu onder activisten dat deze politici achter de slechte PR en krantenkoppen zitten.

Het is in ieder geval duidelijk dat we niet zo maar moeten geloven wat we lezen… zeker niet in de koppen.