Meer jongeren experimenteren met drugs

1259

Er zijn signalen dat er steeds meer jongeren experimenteren met drugs. Het gaat om een groep van 15 tot 20 jongeren van 12 en 13 jaar uit Steenwijkerland en Westervel. ‘Dat is zeer zorgwekkend dat steeds meer jongeren experimenteren met drugs’, zegt Fokke Rosier van CSG Eekeringe. CSG Eekeringe, RSG Tromp Meesters, politie, gemeente en verslavingszorg willen gezamenlijk het gebruik in kaart brengen. ‘Gezamenlijk gaan we maatregelen bedenken.

Uiteraard willen we preventie door voorlichting te geven, maar we gaan ook controleren. Als het nodig is, laten we de tassen van de leerlingen leeg maken. We kunnen kluisjes controleren en eventueel hulp krijgen van de politie hierin.’

Verslaving voorkomen

Dat er tijdens schooltijden rondom school gebruikt wordt, kan Rosier niet hard maken. ‘Het feit is wel dat steeds meer jongeren experimenteren met drugs. Het betreft een groep van 15 tot 20 jongeren in de leeftijd van 12 en 13 jaar uit Steenwijkerland en Westerveld drugs gebruikt en ermee experimenteert. Veelal wiet, soms ook harddrugs. Deze jongeren gaan uiteraard naar school, waarvan het merendeel in Steenwijk op één van de drie middelbare scholen. Het gaat om leerlingen die aan het uitproberen zijn. Ze zijn aan het experimenteren. Het gaat er om dat we moeten en willen voorkomen dat ze er niet in blijven hangen en dus verslaafd raken. Want het komt de … (lees verder bij bron).

Bron: https://www.steenwijkercourant.nl/nieuws/steenwijk/417175/meer-12-jarigen-experimenteren-met-drugs.html