Cannabis reclames op Times Square! Doorbraak

1287

Cannabis reclames op Times Square. Op grote billboards. Te zien tijdens het oud & nieuwfeest op Times Square in New York. Dat is een grandioos spektakel met 1 miljoen mensen op straat en nog eens miljoenen voor de kijkbuis. En voor het eerst in de geschiedenis konden de feestende bezoekers reclame voor cannabisproducten zien op de beroemde billboards rondom Times Square.    Iconische billboards Er zullen maar weinig plekken zo iconisch zijn als Times Square en al helemaal tijdens de jaarwisseling.

Cannabis reclames op Times Square

Er zullen maar weinig plekken zo iconisch zijn als Times Square en al helemaal tijdens de jaarwisseling. Dan viert namelijk een enorme mensenmassa de New Year’s Eve party, onder het gezellige licht van de vele neonreclames op de billboards rondom dit stukje New York. Ook wordt er een gigantische bal naar beneden gelaten en is het hele spektakel live op ‘national tv’ te zien.

En dit jaar konden de toeschouwers voor het eerst cannabis reclames bewonderen op het plein, nadat eerdere pogingen van wietondernemingen steevast geweigerd werden door omroep CBS Broadcast. De digitale advertentieschermen op Times Square zijn overigens zo’n beetje de allerduurste plekken in de wereld om op te adverteren.

Eindelijk op Times Square

Maar nadat Weedmaps in 2014 bakzeil haalde en vorig jaar CBD-bedrijf Elixinol eveneens geweigerd werd, mocht laatstgenoemde tijdens de afgelopen oud & nieuw wel adverteren op ’s werelds beroemdste en drukstbezochte nieuwjaarsfeest!

“Wat een verschil één jaar kan maken”, zegt marketingdirecteur Chris Husong van het CBD-bedrijf uit Colorado, dat in liefst 40 landen actief is. “Wij voegen ons bij de totale hennepgemeenschap in het vieren van eraan komt in 2019.”

Die laatste opmerking moeten we even uitleggen. Op 20 december vorig jaar tekende president Donald trump de ‘2018 Farm Bill’, waarmee in een klap hennep en alle uit hennep (dus niet wiet maar hennep) vervaardigde producten legaal werden op federaal (lees verder bij bron).

Bron:  https://www.cnnbs.nl/doorbraak-cannabis-reclames-op-times-square/