Leden van cannabisclub voor rechter gedaagd

1190

21 leden van Cannabisclub Trekt Uw Plant moeten nog deze maand nog voor de rechter moeten verschijnen. Het Antwerpse parket verdenkt ze van drugshandel en -teelt.  Trekt Uw Plant is de cannabisclub waar in groepsverband wiet wordt geteelt voor eigen gebruik. De drie kernleden van de vereniging zonder winstoogmerk belandden in 2017 al een maand in de cel.

Het Antwerps gerecht voerde in 2017 maandenlang onderzoek naar de activiteiten van Trekt Uw Plant. De club, die in 2006 werd opgericht met als doel cannabis legaliseren, zou cannabisgebruikers verenigen om in hun eigen productie te voorzien.

400 leden

De club telde toen een 400-tal leden en meende dat ze met haar principe van één plant per lid binnen de grenzen van de ministeriële omzendbrieven bleef. Maar volgens het gerecht overtreden de kopstukken de wet wel degelijk.

Op 5 mei 2017 viel de politie binnen bij de club op locaties in Antwerpen, Gent, Mechelen en Charleroi. Drie kernleden, voorzitster Els V., comedian Manu Moreau en kweker Francesco S. belandden in de gevangenis. Verscheidene actievoerders trokken toen naar het Vlinderpaleis om te protesteren tegen die beslissing, onder wie Antwerps comedian Nigel Williams en zangeres Slongs Dievanongs. Het trio kwam … (lees verder bij bron).

Bron: https://www.gva.be/cnt/dmf20190102_04075923/21-leden-cannabisclub-trekt-uw-plant-door-parket-voor-rechter-gedaagd