Luxemburg legaliseert wiet, als 1e in Europa

1230

Luxemburg legaliseert wiet voor recreatief gebruik, als eerste in Europa. Dat is bevestigd.

Tijdens een persconferentie van de drie coalitiepartijen – Democratische Partij (DP), Luxemburgse Socialistische Arbeiderspartij (LSAP) en The Greens (déi gréng) – zeiden politieke leiders dat cannabis gelegaliseerd zal worden.

Metverspreidt de wiet ook commercieel, bevestigde vice-premier Etienne Schneider, die sprak met de  Luxemburg Times.

Hoe zullen de nieuwe wetten worden geïmplementeerd?

De partijen zeiden dat alleen inwoners cannabisproducten zullen kunnen kopen. Men legt sancties op voor iedereen die distribueert naar minderjarigen of rond scholen. Bovendien zal verslavingspreventie deel uitmaken van het overheidsbeleid.

De aankondiging komt nadat er eerder dit jaar een petitie werd opgesteld waarin de legalisatie van cannabis voor recreatief gebruik werd bepleit en dat werd verspreid via coffeeshops in Luxemburg.

Petitie

De petitie heeft voldoende ondertekenaars verzameld om in het parlement te worden besproken. Rekwestranten in het parlement riepen destijds een bredere “regulering” van cannabis, wijzend op Canada als een voorbeeld.

De exacte structuur moet nog worden bepaald en verdere details zullen worden gegeven zodra het regeerakkoord volgende week wordt afgerond. Luxemburg zou het eerste land in de EU zijn dat cannabis volledig legaliseert. Anderen, zoals Nederland, hebben het slechts decriminalized.

Binnen Eurasia is Georgië in de Kaukasus het enige land tot dusver dat bezit en consumptie van cannabis heeft gelegaliseerd. Luxemburg zou verder gaan door ook commerciële distributie toe te staan.

 
BRON: https://internationalhighlife.com/luxemburg-legaliseert-als-1e-in-europa-recreatieve-wiet/