Elon Musk “Weed, wilde tweets en toch winst”:

1208

Tesla heeft een tumultueus jaar achter de rug. Het autobedrijf kon ondanks aanslepende productieproblemen met het Model 3 winst in de boeken schrijven. Dat de autoproducent nu optimistisch het jaar 2019 kan ingaan lijkt eerder ondanks dan dankzij de leiding van CEO Elon Musk die met zijn onvoorspelbaar gedrag beleggers, aandeelhouders en financiële instanties op stang jaagde maar ook voor heel wat entertainment zorgde.

Een overzicht van de opvallendste gebeurtenissen in het jaar van de fabrikant van elektrische auto’s.

Februari: Starman naar Mars

Elon Musk is niet enkel CEO van Tesla maar ook van het ruimtebedrijf SpaceX. Die twee functies kon hij in een briljante marketingstunt verenigen toen SpaceX in februari hun krachtigste raket ooit, de Falcon Heavy, lanceerde. Hoewel ze nog enkele jaren verwijderd zijn van hun oorspronkelijke doel – mensen naar de maan en Mars brengen – zag Elon Musk in de lancering alvast de kans een ‘Starman’ in een rode Tesla Roadster samen met de raket de ruimte in te sturen. Het leverde spectaculaire beelden op en Elon Musk kon zich eens goed uitleven. “Testlanceringen van nieuwe raketten gebeuren normaal gezien met simulatoren

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/-weed-wilde-tweets-en-toch-winst-een-bewogen-2018-voor-tesla-en-ceo-elon-musk~a43c2b8f/?utm_medium=rss&utm_content=Net%20binnen