Wietplanten water geven

1415

Wietplanten water geven, het lijkt makkelijk en dat ís het in feite ook maar toch gaat het met water geven vaak mis. Beginnende kwekers geven eerder teveel dan te weinig water, waardoor de wortels verstikken en de groei stagneert. Gelukkig is op maat bewateren niet moeilijk, zolang je maar de juiste trucjes kent.  Afgezien van licht, draait succesvol wiet kweken vooral om de juiste balans.

Een briesje is goed maar teveel wind kan bladeren uitdrogen, voldoende meststoffen zijn essentieel maar teveel kan bladeren doen verdorren. Zo is het ook met water; wietplanten mogen niet zonder komen maar wanneer de aarde te nat is krijgen de wortels geen zuurstof meer, waardoor ze verstikken.

Wietplanten water geven

Wietplanten kweken is niet moeilijk maar vraagt wel het nodige geduld. De verleiding om meer water te geven is groot wanneer je wietplant ’s avonds nog net zo klein is als toen je ’s ochtends keek. Toch kun je dat beter niet doen want wietplanten houden in het bijzonder niet erg van te natte voeten. Hun wortels hebben namelijk naast water en meststoffen ook veel zuurstof nodig. Dit krijgen ze uit het water zelf, maar vooral uit de lucht in de aarde zelf. Wanneer de aarde te nat is, groeien de wortels in stilstaand water en verstikken de wortels.

Bij een tekort aan water zal een wietplant haar bladeren laten hangen. De bladeren hangen dan niet alleen naar beneden, maar ze voelen daarbij ook slap aan. Natuurlijk moet je het niet zover laten komen maar juist proberen om de bladeren schuin omhoog, naar het licht toe te richten. Dat is namelijk de manier waarop je wietplant aangeeft dat ze het qua water in ieder geval goed maakt.

Wanneer een wietplant daarentegen te nat staat, kun je dat ook duidelijk zien aan de bladeren. In dat geval krullen de bladvingers  … (zie verder de bron)

Bron: https://www.cnnbs.nl/cnnbs-basics-wietplanten-water-geven-updated/