Mediwiet pionier Ger de Zwaan in Spanje overleden

1297

Ger de Zwaan, oprichter van de stichting Patiëntenbelangen Medicinale Marihuana, is op 27 december 2018 overleden in Spanje, waar hij was om zijn broer te begraven.

Ger de Zwaan streed als voorzitter van de Stichting Patiëntenbelangen Medicinale Marihuana jarenlang voor de legalisering van cannabisverstrekking aan ernstig zieken. In 2003 kwam zijn overwinning toen Nederland als eerste land ter wereld overging tot het leveren van cannabis op recept.

Veel patiënten worden door het overheidsbeleid gedupeerd, zeei toen: ze komen niet in aanmerking voor cannabis uit de apotheek, kunnen die veel duurdere marihuana niet betalen of hebben weinig baat bij de twee soorten die worden geleverd. ‘Er stonden hier oudere patienten snikkend op de stoep. Moet ik ze naar een coffeeshop sturen, of een huisdealertje laten zoeken?’

https://www.voc-nederland.org/2018/12/mediwiet-pionier-ger-de-zwaan-in-spanje-overleden/