Drugsgebruik jeugd in Tubbergen – groot onderzoek

1288

TUBBERGEN –  Steeds meer jongeren in de gemeente Tubbergen, gebruiken drugs. Daar lijkt bijna niemand meer aan te twijfelen. Er komt onderzoek. “Aan drugs komen is makkelijk.”

Drugsgebruik jeugd in Tubbergen

Karin Reinerink van het CDA dringt bij het gemeentebestuur aan op onderzoek naar drugsgebruik onder jongeren. Burgemeester Wilmien Haverkamp heeft toegezegd samen met Tactus in kaart te brengen welke drugs door wie worden gebruikt in haar gemeente. Want exacte cijfers ontbreken.

Oom
Jongeren in leeftijd van rond de dertien jaar die pauzeren bij de scholengemeenschap Canisius bevestigen dat het drugsgebruik toeneemt. “Mijn oom gebruikt ook”, zegt een jongen die niet met zijn naam in de krant wil. “Aan drugs komen is gemakkelijk. Iemand van boven de 18 jaar haalt wiet in een coffeeshop in Almelo en verkoopt dat hier weer door.”

XTC
Ook pilletjes met xtc zouden makkelijk te krijgen zijn. “Iedereen kent wel iemand die dealt”, zeggen de jongeren. “Het is spannend omdat het niet mag. Ik ga ook wel een keer een jointje roken wanneer ik wat ouder ben”, zegt één van de jongeren.

Wietzakjes 

“Vonden we vroeger lege bierblikjes op het schoolplein, tegenwoordig zijn dat lege wietzakjes”, zegt Jurien Donkers van de politie Twente. “In Tubbergen (lees verder bij bron)

Bron: https://www.tubantia.nl/tubbergen/groot-onderzoek-naar-drugsgebruik-jeugd-in-tubbergen~abda149a/