Burgemeester sluit twee growshops in Nieuwegein

1398

NIEUWEGEIN – Twee growshops in Nieuwegein blijven op last van burgemeester Frans Backhuijs voor een jaar gesloten. Dat meldt de gemeente. Afgelopen najaar zijn er in heel Midden-Nederland controles uitgevoerd bij growshops. Bij een inspectie bij de bedrijven op de Ravenswade (Het Groeipaleis en HGP) zijn er producten aangetroffen die gebruikt worden voor grootschalige hennepteelt. Dit is strafbaar en de rechter heeft besloten de voorzieningen van de panden niet toe te kennen.

Een growshop mag goederen leveren voor kleinschalige thuisteelt van hennep voor eigen gebruik. Maar om te voorkomen dat dit soort bedrijven spullen verhandelt om grote kwekerijen op te zetten, worden de controles opgeschroefd. Het initiatief daarvoor ligt bij de gemeenten en de belastingdienst, die daarbij hulp krijgen van de politie. Die waarschuwt vandaag dat growshops in heel Midden-Nederland dit najaar een bezoekje kunnen verwachten.

GROTE INVAL

Eerder dit jaar deed de politie een grote inval bij de groothandel en growshop op de Ravenswade. Volgens het OM heeft de groothandel een omzet van 25 tot 30 miljoen euro per jaar, volgens de politie “de grootste van Nederland”.

Bron: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1865259/